ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Μιχάλης Χαρίσης

Ο Μιχάλης Χαρίσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του πανεπιστημίου Αθηνών ( 1973-1977 ) από όπου απεφοίτησε πρώτος το 1977 και συνέχισε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ.( Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ) μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο ROTTERDAM της Ολλανδίας για 1 έτος ( 1977-1978). Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο τμήμα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ για άλλα 2 έτη επιπλέον σε επίπεδο MASTER of science.

Το 1980 ίδρυσε το φροντιστήριο ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ‘Μ. ΧΑΡΙΣΗΣ’ στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Το 2001 βοήθησε σημαντικά την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ώστε να υλοποιηθεί η ιδέα των εξετάσεων προσομοίωσης για πρώτη φορά.

Από το 2002 το φροντιστήριο ‘ΧΑΡΙΣΗ’ είναι ιδρυτικό μέλος των Πανελλαδικώς Συνεργαζομένων Φροντιστηρίων, που είναι ένας όμιλος φροντιστηρίων που καλύπτει τόσο σε εκπαίδευση όσο και σε βιβλιογραφία όλη την εκπαιδευτική νεολαία υποψηφίων της Ελλάδος.

Η συμμετοχή του φροντιστηρίου ΄ΧΑΡΙΣΗ’ στο νέο θεσμό στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Ο κ. Χαρίσης συμμετέχει στην επιτροπή ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ της προσομοίωσης και είναι μέλος της Μαθηματικής Εταιρίας.

Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία που διανέμει κάθε χρόνο στους μαθητές του. Επίσης γράφει, προτείνει και λύνει πρωτοποριακά θέματα τόσο στο ένθετο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ με τον τίτλο ‘ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ’ απευθυνόμενος σε όλους τους υποψηφίους της επικράτειας, όσο και στην ιστοσελίδα μας.

Είναι παντρεμένος με την φιλόλογο ΠΑΠΑΣΤEΦΑΝΟΥ ΜΑΝΙΑ η οποία είναι Υπεύθυνη σπουδών των τμημάτων της ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ.

Η κα. ΠΑΠΑΣΤEΦΑΝΟΥ ΜΑΝΙΑ είναι πτυχιούχος ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ – τμήμα ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ του ΕΘΝΙΚΟΥ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ και του ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Από το 1990 μέχρι σήμερα έχει αναλάβει όλη την οργάνωση την εποπτεία, την υποδομή και την βιβλιογραφία των φιλολογικών μαθημάτων ( ΑΡΧΑΙΑ – ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ – ΕΚΘΕΣΗ ) που διδάσκουν στα φροντιστήρια ‘ΧΑΡΙΣΗ’ από την Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ μέχρι και την Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ σε συνεργασία με τους φιλολόγους της Θεωρητικής κατεύθυνσης του φροντιστηρίου μας.

Οι πολλαπλές επιτυχίες των μαθητών και των υποψηφίων, τόσο σε Θετική & Τεχνολογική όσο και σε Θεωρητική κατεύθυνση, και οι πρωτιές εισαγωγής των ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ μας σε σχολές πρώτης ζήτησης, όπως ΙΑΤΡΙΚΗ- ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ – ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ σε επίπεδο ΑΕΙ και ΤΕΙ από το 1980 μέχρι σήμερα, αποτελεί για το φροντιστήριό μας την καλύτερη εγγύηση επιτυχίας για τον κάθε υποψήφιο μαθητή που μας εμπιστεύεται το μέλλον του.

29-ΧΡΟΝΙΑ
Από το 1980 μέχρι σήμερα
ΠΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ

ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ στο πλευρό των Υποψηφίων

Φιλικά,
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΙΣΗΣ
ΠΑΠΑΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΑΝΙΑ

Διεύθυνση Σπουδών
Διεύθυνση Σπουδών